Snelle instructies voor wassen en verschonen

  • Geen zorgen, wasbaar luieren is niet vies. Je hoeft nooit in de poep te grijpen en hoeft zelf niet eens een luier vol ontlasting in je wasmachine te gooien als je dit niet wil. Bij je pakket zit een handig wasnet wat zo mee de was in gaat en een rol met genoeg inlegvelletjes voor 200 verschoningen.

  • Met de handige drukknoopjes kun je de luier aanpassen aan je baby. Je zet de luiers in de juiste stand, drukt ze goed aan in de liezen en controleert of er nergens een inlegger of inlegvel uitsteekt.

  • Met wasnet en al gaan de luiers in de wasmachine. Je gebruikt een voorwas- of spoelstand en wast daarna op 40 of 60 graden.
    Een te hoog toerental, bleekmiddelen en wasverzachters maken de luiers kapot. Super Ecologische middelen als wasnoten krijgen de ammoniak er niet uit.
    Drogen doe je op een rek of lijntje.

Instructies

Op deze pagina vind je de wasinstructies en hoe je de luiers moet gebruiken.

Deze cursus opnieuw doen?
Als je deze cursus vanaf het begin opnieuw doet, wordt al je bijgehouden voortgang gereset.
Opnieuw doen

Wassen en Verschonen

Wasbare luiers maken het makkelijk

Sinds de opkomst van milieubewust ouderschap hebben wasbare luiers aan populariteit gewonnen. Deze duurzame alternatieven hebben niet alleen een positieve impact op het milieu, maar ook op de portemonnee. Hoewel sommige ouders aarzelen om over te stappen naar wasbare luiers vanwege het idee van extra werk tijdens het verschonen, is het eigenlijk verrassend eenvoudig om ze te wassen en te verschonen.
Hier vind je hoe het werkt. Daarbinnen kun je een eigen routine en gemak ontdekken die voor jouw gezin werkt.

Al met al is het wassen en verschonen van wasbare luiers verrassend eenvoudig. Met de juiste technieken en een beetje oefening kun je snel een efficiënte routine ontwikkelen. Overweeg de voordelen voor het milieu en je portemonnee, en maak de overstap naar wasbare luiers - je zult zien dat het de moeite waard is!

FAQ

  • Nee dit hoeft niet. Newbornpoep is vloeibaar genoeg om er goed uit te gaan in de was. We vragen ze je wel te gebruiken als je bijvoorbeeld zinkzalf of vaseline gebruikt. Of wanneer je kindje een schimmel heeft opgelopen. Zo raken onze producten niet beschadigt en heeft de volgende huurder ook een goed werkende luier. Ook meconium kan hardnekkige vlekken geven, dus bij voorkeur de eerste dagen deze wel te gebruiken. In plaats van de wegwerprol kunnen we ook wasbare inlegvellen leveren. Hier vragen we geen meerprijs voor. Als je dit wil, geef dit even aan bij je bestelling.

  • Als je een lekkage bij de liezen hebt zat de luier of niet strak genoeg, of stak er misschien toch een inlegvel uit. Als dit allebei niet het geval blijkt heb je misschien meer asborptie nodig. Je kunt een booster toevoegen. Een hydrofiel washandje of spuugdoekje kan bijvoorbeeld ook. Als je lekkage bij de rug of buik zit en er steekt niets uit zit de luier misschien te strak en krijg je druklekkage. Er moeten ongeveer twee vingers tussen je baby en de luier passen.

  • Bedenk je allereerst dat wegwerpluiers nog erger stinken dan wasbaar. Natuurlijk ruiken vieze luiers naar plas of poep. Je kunt de wasemmer het best open bewaren. De lucht trekt dan vanzelf wat weg. Eventueel kun je een amberblokje of wat waspoeder onderin de emmer doen. Uiteraard kun je de emmer ook met dichte deksel bewaren, maar bedenk je wel dat de luiers dan gaan stikken en dus enorm stinken (ammoniaklucht). Wacht niet te lang met wassen. Als je je luiers binnen 3 dagen wast blijven ze zo fris mogelijk.
    Komt je luier stinkend uit de was? Check dan het voorschrift van je wasmiddel of je wel genoeg hebt toegevoegd. Eventueel kun je blauwe biotex gebruiken bij de voorwas om de urine goed af te breken.

  • Liever niet. Het PUL kan hier niet goed tegen. De inleggers van Elskbar en de boosters mogen dit wel. Als de broekjes per ongeluk op lage temperatuur/toeren in de droger terecht gekomen zijn is dit voor een keertje geen ramp. Zie je dat het PUL losgekomen is (de twee lagen plastic in het broekje), geef dit dan wel even aan ons door, want dan is de luier waarschijnlijk niet meer bruikbaar. Wij verwachten dat klanten volgens instructie met onze spullen omgaan.

  • Is er ondanks onze met zorg uitgevoerde controle en wasroutine toch iets mis met een product wat je van ons ontvangen hebt? Geef dit meteen door dan sturen we kosteloos een vervanging toe. Het defecte product stuur je mee terug wanneer je de huurperiode beëindigt.

    Is het defect of de vlek ontstaan tijdens je gebruik. Geef dit dan even aan bij ons. Wanneer je met zorg de producten gebruikt hebt kan het vaak nog hersteld worden door ons. Maar wanneer de luiers bijvoorbeeld bij de rode was hebben gezeten of er klittenband of ritsen de broekjes beschadigd hebben kunnen wij dit niet herstellen en zijn we genoodzaakt dit in rekening te brengen.